De Plugfactor van Trees van Rentree

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie? En wat doen ze om hun batterijen te ontladen en te ontspannen?

Ik sprak met Trees Tresinie van Rentrée. Zij geeft taallessen aan bedrijven en aan particulieren. Het is haar missie om taallessen te geven met een hoge funfactor. Trees haar motto is dan ook Talk, Fun en Repeat. Kortom, dankzij Rentrée leer je in een gemoedelijke sfeer een nieuwe taal. Van waar de naam Rentrée? “Dat is de samentrekking van Renaat en mijn naam,” verklaart Trees.

Hoe laad je jouw batterijen op?
“De stilte. Ik ben een echte huismus en ik kan enorm genieten van de stilte met op de achtergrond het geluid van de vogeltjes of van de wind. Dat brengt me tot rust.”

Hoe ontlaad je jouw batterijen?
“Door te koken. Ik vind het zalig om te expirementeren in de keuken en om verschillende recepten uit te testen. En als het dan ook nog lukt dan ben ik helemaal gelukkig. Ik ontlaad mijn batterijen door af en toe te gaan joggen. Dat moet wel voor de lijn als je zo graag kookt en eet… Maar het ontspant me en het is een soort meditatie voor mij. Net als een goede wandeling maken.”

Plugfactor-Trees-350x350Wat doe je als je een baaldag hebt?
“Als ik een baaldag heb dan moet ik ’s avonds even “uitgrommelen”. Door de jaren heen heb ik ook geleerd om vertrouwen te hebben dat alles altijd wel goed komt. Dat helpt als het even niet mee zit. Ik betrap me er soms wel op dat ik me laat meeslepen door de ondankbaarheid en de hoge zuurtegraad van sommige mensen… Gelukkig ben ik positief van nature en kan ik het gemakkelijk relativeren.”

Wat is jouw klein moment van groot geluk?
“Eigenlijk als mensen zeggen dat ze zich op hun gemak voelen bij mij. Ik vind dat zo’n mooi compliment! Hier lopen twee poezen rond en als ze in de zetel springen en mij kopjes geven en heel hard om mijn aandacht vragen dan geniet ik daar ook enorm van. Zelfs als ik merk dat onze zes kippen allemaal een eitje gelegd hebben dan is dat een klein geluksmoment.”

Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Ik ben heel erg graag thuis en maak het hier dan ook extra gezellig. Mijn ideale plugmoment is hier in de keuken aan mijne toog hangen en een goede babbel hebben. Mét een goed glas wijn, natuurlijk! Een ideaal plugmoment buitenshuis… Dat is gaan wandelen langs de Nederlandse kust in Domburg. Uitwaaien in Wales is een absolute topper!” :o)

Meer weten over het Rentrée? Neem zeker een kijkje op www.rentree.be

Delen:
© PLUG DE DAG 2020