De Plugfactor van Saskia Goffin – Licht-aan

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie? En wat doen ze om hun batterijen te ontladen en te ontspannen?

Ik sprak met Saskia Goffin van Licht-aan op één van haar favoriete plaatsen in Tongeren. Ik snap onmiddellijk waarom Saskia vaste klant is bij Puur Oogst. Het is een inspirerend, gezond én lekker adresje. Ideaal om je batterijen vol te laden met verse vitaminen.

Met Licht-aan biedt Saskia rustmomenten aan, waarbij mensen bewust tijd vrij maken voor zichzelf zodat ze zich terug kunnen ontspannen en op krachten kunnen komen. “Als je lamp even uit is, dan kan je bij Licht-aan terecht”, vertelt Saskia. Ze helpt zowel kinderen als volwassen om hun innerlijke rust terug te vinden. Dit doet ze door Shiatsu, Cranio Sacrale massage, voetreflexologie en relaxatiemassages. Dankzij deze massages helpt Saskia je om te ontspannen. Haar massagetafel is de ideale plaats om even een pauze in te lassen van je drukke agenda en jezelf terug rust in je hoofd te gunnen.

Logo-130x130“Licht-aan is ontstaan omdat het licht bij mij uit gegaan was. Ik werkte jarenlang in de zorgsector en had een heel hectisch leven. Tot mijn lamp een paar jaar geleden uitging. Ik belandde in een burn-out en ik ben mezelf tegengekomen. Het was een erg confronterende periode. Uiteindelijk was deze burn-out een wake-upcall. Ik besefte dat het zo zeker niet verder kon. Het was hoogtijd voor een drastische ommezwaai. Ik begon een aantal opleidingen te volgen en ineens besefte ik tijdens een cursus Shiatsu dat ik mijn ding gevonden had. De klik was er en de puzzelstukjes vielen in elkaar. Mensen helpen ontspannen door massages… Dat was wat ik wilde doen! En mijn licht ging terug aan”, glimlacht Saskia.

Wat inspireert jou?
“Ik las onlangs ‘Het boek van vreugde’ van de Dalaï Lama en Desmond Tutu. Het is een gesprek tussen deze twee charismatische geestelijke leiders. Ik vond dit boek zo bijzonder inspirerend omwille van de boodschap. En dat is dat je ondanks alle miserie en tegenslag er toch in kan slagen om een gelukkig leven te leiden. Het was een mooie en soms grappige les over hoe je van iets negatiefs iets positief kan maken.

Ook mijn burn-out is een inspiratie geweest om een negatieve situatie om te keren naar een positieve. Achteraf ben ik dankbaar dat het me overkomen is. Het heeft me gemotiveerd om een positieve mindset aan te leren.”

Hoe laad je jouw batterijen op?
“Ik doe elke ochtend gedurende een kwartiertje yoga. Dat is enorm verkwikkend.
En muziek! In de auto meebrullen op liedjes uit de jaren 80, dat laadt mijn batterijen nogal op! Dan lijkt het of elk celletje in mijn lijf meeswingt op het ritme van de muziek. Lekker luid meezingen met die nummers is voor mij de ideale manier om de negatieve energie van mij af te schudden.”

 praktijk-9-300x200-130x130Hoe ontlaad je jouw batterijen?
“Dankzij mijn burn-out heb ik geleerd om vaker stil te staan en bewust te genieten van het moment. Ik ontspan mij en laad mijn batterijen op door tal van kleine dingen. Zoals in de tuin zitten en de geur opsnuiven. Gewoon naar een vlindertje kijken dat rondvliegt. Of een soepje eten bij Puur Oogst en een moment voor mezelf hebben. Dat zijn zaken die mij rust geven. Met mijn twee hondjes gaan wandelen, vind ik heel ontspannend. Als zij stilstaan dan sta ik mee stil en pak ik de omgeving in mij op.”

Wat doe je als je een baaldag hebt?
“Ik staar me er dan niet op blind en aanvaard dat die dagen er ook bijhoren. Ik onderga de dag en weet dat het de volgende dag wel beter zal gaan. Op baaldagen spreek ik het uit. Ik vertel het dan tegen mijn man Jo. En vervolgens kruip ik lekker tegen hem aan in de zetel om met mijn verstand op nul naar series te kijken.”


Wat is jouw klein moment van groot geluk?”

“’s Ochtends mijn stukje pure zwarte chocolade bij mijn kop koffie.
In mijn groentetuintje bezig zijn en zien hoe bijvoorbeeld mijn rabarbar groeit… da’s puur genieten.”

Licht-aan-350x232Hoe ziet  jouw ideale plugmoment eruit?
“Dat is op een camping in de buurt van het Noord-Franse kustdorpje Escalles. Het is er heel basic. Als we terug thuis zijn dan beseffen wij weer wat een luxe we hier hebben. We gaan naar daar om tot rust te komen. Ideaal om te pluggen! En het is de locatie om letterlijk te unpluggen omdat er amper wifi is. We gaan er om wat te wandelen. Voor de rest doen wij daar écht niets.”

Meer weten over het ontspannende aanbod van Licht-aan? Neem zeker een kijkje op http://www.licht-aan.be/

 

 

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020