De Plugfactor van Mieke Meynen

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie? En wat doen ze om hun batterijen te ontladen en te ontspannen?

Voor deze editie sprak ik met Mieke Meynen. Als gecertificeerde stress & burn coach en loopbaancoach helpt ze om haar klanten in hun kracht te zetten en het zelfvertrouwen te geven om hun talenten ten volle te ontwikkelen. Mieke helpt mensen te kiezen voor hun passie. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen professioneel gelukkiger te maken, zodat ze ook op andere levensgebieden gelukkiger zijn. Zijzelf weet als geen ander wat het is om iedere dag met passie te werken.

Mieke-Meynen-1-1200x675Wat inspireert je?
“Mensen en hun verhalen inspireren mij enorm. Ik haal erg veel inspiratie uit mijn klanten. Zij houden mij alert. Ik kan mijn goede raad weggeven, maar dankzij mijn klanten word ik ook uitgedaagd om er zelf mee aan de slag te gaan. Het geeft me veel energie als ik zie hoe ze hun talenten ontwikkelen. Ik vind het geweldig om te zien hoe hun zelfvertrouwen stijgt telkens als ze een stap dichterbij zichzelf komen.”

Hoe laad je jouw batterijen op?
“Door kleine dingen. Dat kan een leuk gevoel zijn na een goed gesprek. Maar dat kan evengoed iets zijn wat mijn dochter tegen me zegt.

Mijn dochter zien genieten en als ze me vastpakt dat geeft me een boost. Onlangs zei ze heel spontaan tegen me: ‘Ik zie u toch zo graag.’ Dat laadt mijn batterijen instant op! Ik leer haar om ’s avonds de dag te overlopen en om te kijken waarvoor ze die dag dankbaar is.

Ik kom graag tot rust op mezelf. Ik heb veel prikkels nodig, maar ik vind me-time ook heel erg belangrijk. Het gevoel van nergens te moeten zijn, niets moet, geen te drukke agenda en een goede balans tussen werk en privé dat heb ik nodig voor mijn energie.

Het kunnen ook kleine momenten zijn die me overvallen. Dan denk ik vaak: ‘Damn, I’m a lucky bird! Ik mag doen wat ik graag doe en ik kan er voltijds van leven.’ Ook al is het niet altijd rozengeur en maneschijn.”

Hoe ontlaad jij je batterijen?
“Sporten en de natuur in trekken dat is voor mij ontladen. Een wandeling rond het Schulensmeer en dan op een terras met een wit wijntje genieten van het uitzicht samen met mijn partner, da’s genieten. Ik ben onlangs gestart met circuittraining. Da’s behoorlijk intensief. Ik zweet me kapot, maar de groep pept je op en motiveert je om telkens een stuk verder te gaan. Daarna geniet ik in de infraroosauna. Zijt maar zeker dat mijn batterijen achteraf helemaal ontladen zijn. Sporten is voor mij de ideale manier om mijn gedachten los te laten en te ontspannen.

Ik vind het zalig om nieuwe dingen te ontdekken onder het motto van: ’t is eens iets anders. Ik hou ook heel erg van variatie. Ik vind het zalig om op het moment zelf te beslissen wat we gaan doen en waar we goesting in hebben. Dat geeft een gevoel van vrijheid.”

Wat doe als je een baaldag hebt?
“Ik vecht er niet tegen en ik probeer er niet in te blijven hangen. Ik weet dat als ik slecht geslapen heb dat er kans op een minder leuke dag is. Dan hoop ik dat de volgende dag een betere wordt. Ik probeer dan ook te mediteren om zo bij mezelf te blijven. Als ik met negativiteit geconfronteerd word, dan kies ik er ook bewust voor om dat met niet te veel mensen te delen om zo mijn focus niet te houden op het negatieve. Ik vertrouw er dan op dat het wel goed komt. Zo heb ik mijn ‘parels’. Dat zijn een aantal mensen tegen wie ik mijn verhaal kan doen en dan kan ik terug beter relativeren.”

Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Dat is een halve dag coachen en halve dag erop uit trekken. Tijdens het coachen geeft het me veel energie om anderen te inspireren. Het geeft me veel voldoening dat ik betekenis kan geven aan mijn klanten om hun terug in zichzelf te doen geloven en in hun kracht te zetten. Na het coachen lijkt het me dan ideaal om te gaan uitwaaien in bv Zeeland en ’s avonds lekker te gaan eten. Zo’n dag is voor mij een ideale plug-dag!”

Meer weten over Mieke? https://www.linkedin.com/in/miekemeynen/

 

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020