De Plugfactor van Karolien van OWSH

Plugfactor-Karolien-350x273Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie?

Ik ontmoet Karolien Paulissen van OWSH in Bistro Bottega voor een aangename babbel. OWSH staat voor Onafhankelijke Wakkere Stadsgids Hasselt. Karolien biedt gepersonaliseerde wandel- en fietstochten aan in Hasselt. Ze leidt je langsheen verborgen en verrassende parels in de stad. Karolien laat je de Hoofdstad van de Smaak op een andere manier beleven, weg van de platgetreden paden. Ik ben benieuwd naar haar Plugfactor!

Wat inspireert je?
“Mooie dagdagelijkse dingen. En de mensen die ik ontmoet als ik bijvoorbeeld in Hasselt rondwandel. Kunst inspireert me ook. Ik ontdekte in galerie Cameo aan de Zuivelmarkt een expo van Bart Deglin. Zijn werken intrigeren mij. Ook Rinus Van de Velde zijn kunstwerken fascineren mij enorm. Er gaat een enorme kracht vanuit.

Daarnaast haal ik vaak inspiratie uit muziek. De jazzy stem van Melanie De Biasio vind ik geweldig. En natuurlijk inspireert Hasselt mij! Het leven in de stad boeit mij. Ik geniet er van om de mensen gade te slaan en dat liefst van op een terras met een goeie trappist!”

Wie inspireert je?
“Mijn grootvader. Hij was burgemeester in Ophoven en Kinrooi. En hij was een echte mensen-mens. Het was zo een fijne en trotse man die met alles en iedereen begaan was. Hij heeft ook enkele boeken geschreven. Mijn opa is nog steeds een voorbeeld voor mij waar ik erg naar opkijk.”

Wat is luxe voor jou?
“Ik vind het een enorme rijkdom om fijne mensen rond mij te hebben. Regelmatig overvalt mij een gevoel van geluk. Dat zijn momenten waarop de dingen gaan zoals ik graag heb dat ze gaan. Dan voel ik mij de rijkste van de wereld. Het feit dat ik mijn man en hond heb en dat wij kunnen doen wat we doen, da’s luxe. En een goede gezondheid!”

Owsh-Karolien-350x248Hoe laad je jouw batterijen op?
“Door te genieten van de kleine dingen in het leven. Van een mooie bos tulpen bijvoorbeeld. Of door samen met mijn partner het eten klaar te maken. Met familie en vrienden rond de tafel zitten en gezellige gesprekken voeren. Dat zijn momenten waarop ik de batterijen goed kan opladen.

Hoe ontlaad jij je batterijen?
“Met de hond gaan wandelen in de regen. Goed ingeduffeld en met mijn kap op, voel ik me afgesloten van de wereld en geniet ik van het getik van de regen.”

Wat vreet jouw energie?
“Mensen die rond de pot draaien en die zichzelf en anderen iets voorliegen. Ik heb liever dat mensen eerlijk zijn ook al kwetst het, in plaats van iets te zeggen dat ze niet menen. Rechttoe, rechtaan dat heb ik het liefst.”

Wat doe als je een baaldag hebt?
“Dan ga ik wandelen. De buitenlucht geeft me dan terug positieve energie. Op baaldagen probeer ik dingen te doen die ik graag doe. Zoals wenskaarten maken. Of koken met hetgeen ik in de frigo vind. Als ik bezig ben in de keuken dan pieker ik niet. En dan denk ik: morgen is een nieuwe dag, dan zal het wel weer beter gaan.”

Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Dat is met mijn man en hond uitwaaien aan de kust. Liefst in de zon met een gure wind om dan te eindigen in een strandbar met een Westmalle en een portie bitterballen.”

Meer weten over OWSH? www.owsh.be

 

 

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020