De Plugfactor van Jessica Van Humbeeck

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie? En wat doen ze om hun batterijen te ontladen en te ontspannen?

Jessica-Van-Humbeeck-2Voor de eerste Plugfactor klopte ik aan bij Jessica van Humbeeck. Deze mama van 3 is de bezielster van Thee met een Verhaal. Als internationaal gecertifieerd theesommelier wil Jessica jou heel graag het verhaal achter thee laten beleven en proeven. Het is Jessica haar uitdaging om jou kennis te laten maken met de wereld van thee. Maar ze wil jou ook laten degusTHEEren en experimenTHEEren met interessante smaken.

Jessica is al jaren gepassioneerd door thee. Een passie die ze deelt met haar mama. “Ik herinner me dat ik als klein meisje met mijn mama in de zetel kroop en dan maakte wij het gezellig. Er hoorde altijd een kop thee bij. Het waren bijzondere moment waar ik nu vaak met wat heimwee naar terugkijk. Als ik het wat moeilijker heb dan denk ik vaak terug aan deze rustmomenten met mijn mama en een goede tas thee.”

En ja, de passie groeide uit tot haar beroep. In 2015 begon met Thee met een Verhaal aan een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Wat inspireert je?
“De Japanse en Chinese theeceremonies. Hun manier van thee maken straalt rust uit. Elke handeling gebeurt op een mindful manier. Het zijn de rituelen bij deze ceremonies die mij inspireren maar zeker ook tot rust brengen.”

Wat motiveert je?
“Matcha!” lacht Jessica. “Het geeft mij energie als is ik mensen iets kan bijbrengen over thee. Ik wil graag dat mensen op een andere manier naar thee leren kijken. Ik beschouw het drinken van thee als een beleving. Het is mijn doel om mensen te overtuigen bewust te genieten met al hun zintuigen. Mijn motto is: niet zomaar thee, maar ook thee-tijd met jezelf. Met Thee met een Verhaal wil ik je echt leren genieten van bijzondere theemomenten met jezelf en met anderen. Ik wil met thee mensen samen brengen en met elkaar verbinden.

Klanten zijn vaak dankbaar dat ze thee herontdekken. Als klanten me vertellen dat ze overgeschakeld zijn van limonade of koffie naar de thee van Thee met een verhaal dan is mijn missie geslaagd.”

Jessica-Van-Humbeeck-350x233Hoe laad je jouw batterijen op?
“Ik heb in 2015 een burn-out gehad. En ik kreeg vaak de opmerking: ‘Ah dan ben je depressief’. Neen helemaal niet. Ik wil mensen overtuigen dat als je een burn-out niet hetzelfde is als een depressie. Allesbehalve! Een burn-out is iets raars. Je blijft gewoon functioneren maar je hebt het gevoel dat jouw lijf niet mee wilt. Ik ben uit mijn burn-out geraakt, ik heb mezelf leren kennen en ik heb terug rust gevonden dankzij de thee en Thee met een Verhaal. Het is mijn missie om mensen te overtuigen om de pauzeknop af en toe in te drukken. En dit om te vermijden dat ze ook een burn-out krijgen. Het is belangrijk om regelmatig een moment voor jezelf in te lassen en om terug naar de essentie te gaan. Voor mij helpt het zetten van een kop thee om er vervolgens bewust van te genieten. Ook al duurt een theemoment maar 5 minuten, het brengt rust.”

Hoe ontlaad jij je batterijen?
“Mij in de zetel nestelen onder een dekentje met een goed boek en een tas thee! Of gaan wandelen in het bos. Dat is voor mij pure ontspanning. Of met mijn man en kinderen in de auto springen en naar zee rijden om op het strand te wandelen. Zalig!”

Wat doe als je een baaldag hebt?
“Dan las ik theetijd voor mezelf in. Ik zet me aan mijn Chinese theetafel en hou als het ware een kleine theeceremonie voor mezelf. Dat is voor mij de ideale manier om tot rust te komen. Ik focus me dan helemaal op het moment en op de thee. Hierdoor vergeet ik eventjes alles en dan ontspan ik volledig.”

Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Dat is op de pier van het Ierse stadje Howth. Ik deed tijdens mijn studies een stage in Ierland een stage. Toen heb ik kustdorpje leren kennen. Hier kom ik helemaal tot rust. Het is voor mij de ideale locatie om mijn batterijen op te laden.”

Je vindt 3 thees van Thee met een Verhaal in de Plugstore. Benieuwd welke? Ontdek ze meteen: https://plugdedag.be/shop/

Meer weten over Jessica? http://www.theemeteenverhaal.eu/

Plug de dag staat voor positief leven en uitdagingen geven. Ik wil jou de uitdaging geven om positiever en bewuster in het leven te staan. Dit doe ik door opleidingen te organiseren die je batterijen helpen opladen en ontladen met positieve motivatie en inspiratie.

Delen:
© PLUG DE DAG 2020