De Plugfactor van Griet Carens

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie? En wat doen ze om hun batterijen te ontladen en te ontspannen?

Plaats van afspraak: D’MAKK+ in Herstelt. In deze unieke design tweedehandsewinkel, installeren we ons aan één van de kleurrijke tafeltjes. Met een lekkere kop koffie binnen handbereik, polste ik naar de Plugfactor van Griet Carens van Grafische Studio Mira. “Als klein meisje tekende ik al heel graag. Ik vind het nu nog altijd heerlijk om te tekenen! Het ontspant me enorm. Het zit in mijn genen, denk ik. Ik herinner me dat mijn vader zich elke zondagvoormiddag terugtrok op zolder om te schilderen. Dat moment was heilig voor hem”, vertelt Griet.

Het was een logische stap toen ze na haar humaniora besloot om een creatieve studie te volgen. Griet ging naar Sint Lucas in Antwerpen om er Toegepaste Grafiek te studeren. Met haar diploma op zak, kon ze meteen aan de slag bij Grohe. Hier kan ze haar grafische en creatief verder ontplooien. Na 10 jaar gooide ze het over een andere boeg. Ze trok de deur bij Grohe achter zich dicht en opende bij haar thuis Het Rijk der Zinnen. Het was een authentieke kunstgalerij/bistro. In 2006 werd ze mama van Emil. De combinatie van het Rijk der Zinnen en het nieuwe leven in huis, zette haar aan het creatieve brein aan het denken. Ze besloot terug voluit te gaan voor haar passie voor grafische vormgeving. Griet richtte haar Grafische Studio Mira op. Daarnaast lanceerde ze haar eigen wenskaartenlabel.

“Dromen, creëren, beleven & inspireren! Ideeën eenvoudig maar sterk visualiseren. Centraal in het design is de beleving van de klant. ”

Wat inspireert je?
“De verhalen van mensen! Ik hou ervan om me telkens opnieuw te verwonderen en te laten verrassen door de boeiende verhalen van mensen. De samenwerking met klanten, inspireert me enorm. Samen sparren met mijn klanten om dan hun verhaal en ideeën om te zetten in een sterk beeld… Dat geeft me een enorme boost!”

Wat motiveert je?
“De uitdaging om iets te creëren vanaf nul. De eerste ontwerpen van een logo, schets ik nog steeds met potlood. Daarna pas neemt de computerpen het over voor de finishing touch. Creëren met potlood blijft een zalig gevoel!

Psst-Time-to-plug-130x130Hoe laad je jouw batterijen op? “Citytrips! Bruisende steden zoals bijvoorbeeld Parijs, geven me enorm veel energie. De sfeer die in deze steden hangt, bezorgt mij positieve prikkels. En naar tentoonstellingen gaan, dat laadt mijn creatieve batterijen heel zeker op. Of gewoon een dagje Antwerpen geeft me zeker ook de nodige positieve energie.”

Hoe ontlaad jij je batterijen?
“Gewoon thuis zijn en cocoonen, een boek lezen, tekenen of gewoon bladeren in mooie magazines… En er gaat niets boven een gezellig terrasje of etentje met vrienden. Relaxen op Ibiza met ons gezinnetje… Da’s de max om onze batterijen op te laden.”

Wat doe als je een baaldag hebt? “Dan las ik een moment in om te freewheelen. Ik maak dan schetsen uit de losse pols. Verstand op nul en de creativiteit de vrije loop laten. Ik trek dan ook graag mijn loopschoenen aan om te gaan joggen in de natuur. Dat ontspant me. Plus, tijdens het lopen kom ik vaak op ideeën voor mijn ontwerpen.”

Kaartje-2-253x350Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Dat zijn momenten met Emil! Het geluk zit inderdaad in de kleine dingen. Zo kan ik ’s ochtends enorm genieten van mijn favoriete ontbijt. Dat is een gezonde granola met ananas. Daar sta ik met plezier voor op! En dan mijn koffietje erbij… Dat is pure me-time. Het is een moment waarop ik stilsta en bewust geniet. En dan kan de dag beginnen!” Griet ontwierp de wenskaarten van Plug de dag. Benieuwd welke? Ontdek ze meteen: plugdedag.be

Meer weten over Grafische Studio Mira? Klik hier.

Over Plug de dag Plug de dag staat voor positief leven en uitdagingen geven. Het is mijn missie om mensen de uitdaging te geven om positiever en bewuster in het leven te staan. Dit doe ik door opleidingen en inspiratiesessies te organiseren die je batterijen helpen opladen, ontladen en volladen met positieve communicatie, motivatie en inspiratie.

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020