Het Plug Project

Plug de dag is er natuurlijk niet van vandaag op morgen gekomen. Het is het resultaat van een lange boeiende, leerrijke zoektocht. En het idee van wat later Plug de dag zou worden, kwam op een moment dat ik het eigenlijk niet verwachtte…

lamp-308x350Op een avond belandde ik op een info-sessie over personal branding. We moesten visualiseren hoe onze ideale werkdag eruit zou zien. Ik weet niet hoe de perfecte job eruitziet dus wat moet ik me visualiseren? De mevrouw zette een relaxatie-muziekje op. Ogen gingen toe en hupsa visualiseren maar. Ook nu kwam er niets. Ik staarde wat naar buiten en luisterde naar de vogeltjes en vroeg me voor de triljoenste keer af: ‘Tja wat doe ik graag?’ Ik ben toeristisch gids. Dat doe ik graag. Ik hou ervan om mensen iets bij te brengen en een leuke tijd te bezorgen. Maar ik leer zelf graag bij. Het leek me ook wel leuk om een winkeltje te hebben met juweeltjes en leuke accessoires. Ik schrijf graag. Ineens had ik een aha-moment van formaat! Ik had al zoveel pieker-uren erop zitten over wat wil ik nu echt? Het leek op dat moment wel of mijn hersenen al die tijd meegezocht hebben naar een oplossing om dan eindelijk met een idee af te komen.

De oefening had haar doel bereikt toen ik de ingeving kreeg om gewoon alles te combineren wat ik leuk vond. Strak plan, niet? En daar op dat moment kon ik voor het eerst mijn ideale job visualiseren. En wat voelde het goed. Voila, Ik had een project! Ergens voelde de ingeving juist. Ik wist nog niet welke vorm het ging aannemen maar ik wist en voelde wel dat het iets zou worden.

En vanaf dan ben ik het idee beginnen uit te werken naar een concept. Ik werd eind dat jaar 40. Dus het leek me de ideale deadline om nog voor mijn 40ste de aftrap te geven van iets heel nieuws.

Het is mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging en mijn groeiende fascinatie naar wat mij en mensen in het algemeen gelukkig maakt dat resulteerde in Plug de Dag.

Waarom is voor de één het glas altijd half vol en voor de ander het glas altijd half leeg. En wat maakt dat mensen optimistisch en gelukkig zijn en andere net niet? Gaandeweg werd duidelijk dat geluk maakbaar is. Alleen zijn wij vaak zo druk bezig dat we vergeten hoe het moet. En krijgen wij door social media en andere het gevoel dat geluk gelijk staat aan spectaculaire grootse dingen…

Heel wat denkwerk is er aan vooraf gegaan alvorens Plug de dag concreet vorm kreeg. Waarom is iemand gevoelig voor een burn-out en lijken andere er immuun tegen te zijn. Waarom gaat het bij de één zo moeizaam terwijl het bij de andere zo vlotjes gaat. Je hebt die zondagskinderen waar het lijkt dat alles voor de wind gaat. En die maandagskinderen die tegen de wind ingaan?

Met Plug de dag vond ik mijn missie! Plug de dag staat voor positief leven en uitdagingen geven. Het is mijn missie om mensen de uitdaging te geven om positiever en bewuster in het leven te staan. Dit doe ik door opleidingen en inspiratiesessies te organiseren die je batterijen helpen opladen, ontladen en volladen met positieve communicatie, motivatie en inspiratie.

Ergens onderweg raakte ik gefascineerd door gelukkige mensen, de rasoptimisten onderons. Wat maakt dat het glas voor hun altijd half vol is? Wat doen zij waardoor het lijkt dat ze geboren zijn voor het geluk? Want als ik dat wist dan kon ik dat ook doen, niet? We leven in zo een jachtige maatschappij. We combineren werk, gezin, ons sociaal leven. Alles komt in een topsnelheid op ons af. We worden geleefd en we vergeten daarbij voor onszelf te zorgen. Omdat we vaak constant moe zijn, hebben we de moed niet meer om te relativeren of om positief te blijven. En het is net daar waar ik iets aan wil doen. Ik wil zeker niet aan burn-out preventie doen maar ik wil een positieve wind laten waaien. Ik wil mensen inspireren en motiveren om af en toe te vertragen om batterijen even terug op te laden. Om zo terug positief in het leven te staan en terug grip te krijgen op hun leven. Zodat ze er weer met volle energie tegen aankunnen. Ik wil dat onze stroom niet onder spanning komt te staan, maar dat je leven wel prachtige vonken krijgt! En dat is het Plug Project!

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020