Handmade Happiness

Het leek me een leuk idee om een webshop aan mijn Plug de dag-verhaal te koppelen. Ik zie deze online Plugstore als een positief herlaadpunt waar je leuke producten vindt die je uitdagen om zelf aan de slag te gaan met een leven waar positiviteit de rode draad vormt. Hiervoor ga ik op zoek naar originele items die je de uitdaging geven om positief en bewust te leven.

Op een plaats waar ik het absoluut niet verwachtte, deed ik één van de meeste bijzondere ontdekkingen van het jaar. Ik was op een Artemis-activiteit die plaatsvond in Taratata in Hasselt. (Ideaal restaurant om culinair te gaan pluggen!) Ik deed de ontdekking tijdens een bezoekje aan het toilet… Mijn aandacht werd getrokken door een kaarsje dat aan het branden was. Op dat kaarsje stond de quote: ‘Say yes to all new adventures.’ En met het Plug de dag-project heb ik inderdaad een grote ‘yes’ gezegd tegen een ‘all new adventure’. De kaars was van het merk Me & Mats. Nog nooit van gehoord maar ik was gefascineerd.

Ik ontdekte dat achter Me & Mats een heel uniek, ontroerend verhaal zit. Zo mooi en puur! Het staat voor alles waar Plug de dag voor staat! Mooi toch!

Me & Mats
De Nederlandse Astrid van der Hoeven is de oprichtster van het vrolijke kaarsenmerk Me & Mats. Een aantal jaar geleden werd Astrid haar zoontje te vroeg geboren. Amper een half uur later moest ze afscheid nemen van Mats. Hij had een skeletafwijking die één op de miljoen kinderen treft. Mats heeft amper een half uur geleefd. Het was voor Astrid natuurlijk een heel ingrijpende en dramatische gebeurtenis. Astrid heeft toen een wake-up call van formaat gekregen! Ze realiseerde zich dat de 30 minuten dat ze Mats in haar armen had, zo intens mooi waren dat het toch één van de mooiste momenten van haar leven was. Dit bijzonder moment deed haar inzien dat het geluk in de kleine momenten zit en dat je dit klein geluk moet waarderen. En het is deze bijzondere boodschap die ze de wereld in wil sturen!

Ze besloot om iets positiefs te maken van deze situatie om zo de herinnering aan Mats levend te houden. En uit het zware verlies werd Me & Mats geboren. Een merk met een missie. Voor Astrid is het een manier om Mats altijd dichtbij te hebben. Het is een constante herinnering om af en toe te stoppen met ons te haasten en te genieten van het moment.

Ik koos voor mijn webshop voor feel good geurkaarsen uit de Happy Collectie. Ze zijn er voor iedereen die geïnspireerd wil worden. Me & Mats deelt de Plug de dag-boodschap: geniet van het leven en vind je geluk in de kleine dingen. Wij willen ervoor zorgen dat je stilstaat bij de kleine momenten en dat je geïnspireerd wordt om je dromen te verwezenlijken of om positief te blijven denken.

100% Handmade Happiness
De kaarsen zijn bovendien handgemaakt en hand verpakt in een sociale werkplaats. O ja, het zijn geurkaarsen en ze ruiken naar Fresh Vibes! De kaarsen ruiken naar een frisse, fruitige mix van watermeloen, patchoeli en pompelmoes! Verspreid good vibes in je woonkamer en geniet van een klein of groot geluksmomentje!

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020