De Plugfactor van Karen Smets

Met ‘De Plugfactor van…’ wil ik graag horen wat anderen inspireert en motiveert. Hoe laden zij hun batterijen op en wat geeft hun energie?

Karen-350x241Ik ontmoet Karen Smets voor een gezellige babbel. Samen met haar man, Johan Bellens, brachten ze in 2016 hun eigen bubbels op de markt onder de naam Claire Martin Sparkling Wines. Terwijl Johan de wijngaard en de wijnmakerij voor zijn rekening neemt, zorgt Karen voor de marketing en verkoop van deze Limburgse top schuimwijn. Samen werken ze aan topkwaliteit, met passie gemaakt! Dit combineert ze met haar deeltijdse job als architecte. Ik ben benieuwd naar haar Plugfactor!

Wat laadt jouw batterijen op?
“Joggen. Vooral op zondagochtend dan trek ik voor dag en dauw mijn loopschoenen aan en dan loop ik de natuur in. Dat geeft me energie en een heel voldaan gevoel. Lopen is de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken.”

 

Claire-Martin-2-277x350Wat is jouw klein geluk?
“Mij op vrijdagavond samen met Johan en de jongens in de zetel nestelen met een goede film en wat chips binnen handbereik. Gezellig met de familie onder een dekentje, da’s pure quality time!

Gestolen tijd! Op zo’n onverwacht vrij moment kan ik er zonder schuldgevoel van genieten om gewoon wat te lanterfanten of om de stad in trekken.”

Wat is jouw superkracht?

“Mijn doorzettingsvermorgen en positiviteit. Ik laat me niet snel ontmoedigen. Als ik een doel voor ogen heb dan ga ik er volot voor en ik ga er vanuit dat ik het wel zal bereiken. Als het niet meteen lukt dan zoek ik naar andere manieren om dat doel te bereiken. Ik blijf gefocust op mijn doel. Je zal me niet snel betrappen op doemdenken of opgeven.”

Wat is luxe voor jou?
“Een unieke ervaring. Zo vierde ik vorig jaar mijn verjaardag met enkele vrienden in de wijngaard. We hebben gezellig wat gegeten en gedronken terwijl de kinderen tussen de wijnranken aan het ravotten waren.

Luxe is voor mij ook als je je kan onderdompelen in de plaatselijke cultuur en doen wat de locals doen. Dat brengt je ver weg van de platgetreden paden en dan ontdek je verrassende plaatsen. Als ik van die prachtige verborgen parels ontdek dan heb ik het gevoel dat wij iets unieks ontdekken en beleven. Ik kan er echt van genieten als we op een bijzondere plaats terechtkomen.”

Plug-de-dag-350x252Wat staat er op jouw bucket list?
“Ik wil heel graag Italiaans leren. Het is niet alleen een toffe vakantiebestemming maar ook een fantastisch wijnland. En je mist toch wat van de beleving als je de taal niet spreekt. Daarnaast zou ik graag meer willen reizen. Liefst buiten Europa. Bijvoorbeeld een trektocht maken door de woestijn. En de smartphone thuis laten. Kortom, terug naar de basics gaan om mij te resetten en te pluggen! ;o)
Een opleiding schrijnwerk lijkt me ook een leuke uitdaging. Ik zie het al helemaal zitten om de handen uit de mouwen te steken om mijn eigen droominterieur in elkaar te knutselen.

Hoe ziet jouw ideale plugmoment eruit?
“Uit eten met vrienden en genieten van een onverwacht echt goed glas wijn. En dat kunnen delen met andere die dezelfde passie voor wijn hebben als wij.”

Meer weten over Claire Martin Sparkling Wines? www.wijndomeinsassenbroek.be
Hou zeker ook hun facebookpagina in de gaten:www.facebook.com/wijndomeinsassenbroek

 

 

 

 

Delen:
© PLUG DE DAG 2020